De wereld, Oceanië

Australië // Sydney in beeld

Na ruim drie maanden is het tijd om Sydney voorlopig te verlaten. De campervan is gekocht en snel zal ik de Australische natuur gaan ontdekken. We zullen omhoog reizen waar het wat warmer is, de oostkust ontdekken, de binnenlanden in gaan en werken op festivals. In deze blog Sydney in beeld.

09

De straten van Surry Hills. Deze buurt midden in de stad zit vol met vintage winkeltjes, kringloopwinkels, fijne cafeetjes en bomen. Veel bomen.

10

Suzie Q is een pareltje in Surry Hills. Dit kleine cafeetje heeft prachtige details en verwijzen allen naar muziek. Bakken vol platen, decoratie planken gemaakt van oude gitaren, het menu gedrukt op oude platenhoezen. Het mooiste is de muur die volledig bedekt wordt door een grote foto van het Woodstock festival.

IMG_0442_Fotor

Huizen in Surry Hills.

IMG_0373_Fotor

Altijd onderweg zijn voor mijn werk brengt me op de mooiste plaatsen rondom Sydney.

19

Dit is de State Library of New South Wales. Een plek waar mensen studeren temidden van deze met boeken gevulde muren. Mag ik hier wonen?

18

Oude archiefkasten die nog altijd in gebruik zijn in de State Library.

17

Een bezoek aan de Art Gallery of New South Wales.

16

Zonsondergangen die ik zie tijdens mijn werk. De luchten die roze en oranje kleuren: dagelijkse kost in Australië.

13

De lege ondergrondse metro gangen maken me aan het dansen!

21

Darling Harbour. Een bekende toeristen spot met cafés, clubs en restaurants.

20

Op mijn laatste dag in Sydney ontmoette ik een vriendin van mijn vader. Zij nam me mee naar de O-bar, een roterende bar op level 47 van een immens gebouw. Vanuit hier zag ik de mooiste skyline van deze wereldstad terwijl ik wijntjes dronk en naar verhalen luisterde van een van Sydney’s eigen inwoners.

14

De van. Zijn naam? Nelson. Bijna klaar voor de rondreis!

27 thoughts on “Australië // Sydney in beeld

  1. Super gaaf en ik wens jullie dan ook heel veel plezier, ik heb twee keer een rondreis gemaakt door Australie en het is zo een prachtig land. Dus geniet!

  2. Leuk om zo vanaf de zijlijn mee te genieten van jullie trip door Australië. Ooit hoop ik zelf die kant op te gaan maar het probleem, los van de kosten, zit hem vooral in het feit dat we niet langer dan 2 weken van huis kunnen maar het blijft zeker op mijn lijstje staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *