De wereld, Oceanië

Australië // Dromen worden werkelijkheid in Sydney

Australië. Het land waar ik van droomde toen ik twintig was. Om er te lopen, te ontdekken, te verdwalen, te dansen op de Harbour Bridge en te wonen in Sydney. Destijds tekende ik zorgvuldig mijn route uit door dit immense land wat ik zou gaan bezoeken. Het zou nog ruim tien jaar duren voordat ik zou gaan.

Reiservaringen door de jaren heen

Ik ontdekte Afrika. Werd verliefd op Namibië. Woonde en vond steeds meer stukjes van mezelf in Zuid-Afrika. Struinde over de straten in Zambia, kayakte door de Okavango Delta in Botswana en zag regenbogen in de Victoria Waterfalls zakken in Zimbabwe. Vervolgens dwaalde ik jaren rond in Azië. Zodra mijn bankrekening het toestond vertrok ik weer. Nooit lukte het om te blijven sparen zodat ik naar Australië kon gaan. Het land verdween naar de achtergrond en voor een tijdje voelde ik me een met het Aziatsche continent. Ik deed een yoga opleiding in India, reed rond op een motor door Vietnam, liet voetafdrukken achter in Cambodja, Myanmar, Thailand en Laos. De rustgevende sfeer, de natuur, het ontdekken van meditatie en de mensen die ik er ontmoette maakten dat ik in mijn element was.

Einde van de Azië avonturen

Ik voelde dat mijn volgende Azië reis anders zou zijn. Ergens wist ik dat dit voorlopig mijn laatste trip naar dit continent zou zijn. Ik zou het voorlopig nog een keer gaan ontdekken en ik zou het goed gaan doen. Zes maanden plande ik voor de reis langs de landen die ik nog graag eens wilde bezoeken. De scenarios die ik in mijn gedachten creëerde hielden geen rekening met dat wat ooit zou gaan gebeuren. Na ruim drie maanden onderweg te zijn was het geld op. Prijzen in Thailand waren gestegen ten opzichte van mijn vorige reizen en het reizen in het hoogseizoen deed letterlijk mijn bankrekening doodgaan. Ik kon een aantal dingen doen zoals vrijwilligerswerk totdat ik terug zou vliegen, eerder naar huis gaan of….met een Working Holiday Visa naar Australië vliegen om daar te gaan werken.

Ik koos voor dat laatste en hier ben ik nu. Wonend in Sydney. De droom die ik ooit had kwam ongepland tot leven.

Wonen in Sydney

Sydney is een fantastisch metropool met een heerlijke atmosfeer. We wonen in een klein, fijn studiootje aan de Northern Beaches. De buzz van het Central Business District is een leuke ervaring maar wonen doen we graag dicht bij het strand. Binnen een paar minuten fietsen sta ik met mijn voeten in het zand bij de stranden van Curl Curl, Freshwater en Manly. Fietsen is een uitdaging. Er zijn steile heuvels omhoog die me uitputten maar ook de ik-ga-zo-snel-ik-kan-niet-meer-stoppen heuvels naar beneden waar ik om moet grinniken.

Beide vonden we snel een baan om de spaarpot weer wat aan te vullen. In onze vrije tijd zien we vrienden en ontdekken we de omgeving van Sydney. Ik ben gestart met mijn eerste surflessen en in het weekend liggen we vaak in het water proberend een golfje te pakken. Het plan is om te sparen voor een campervan en een roadtrip te maken. Een bijna vergeten droom lijkt werkelijkheid te worden.

Er is blijkbaar een tijd en plek voor alles.

16

Het uitzicht vanaf Long View Reef point aan de Northern Beaches. Ik houd van de oceaan.

15

Een van de zoveel golfterreinen die Australië rijk is.

7

Een zondagmiddag wandeling in Hyde Park en de Botanical Gardens.

8

Het uitzicht op Opera House vanuit de Botanical Gardens.

3

Mensen kijken in Hyde Park.

9

Reizen voor mijn werk! In mijn eerste week op bezoek in Newcastle.

5

Street art in Newcastle. 2

De weekenden zijn goed voor picnics aan het water in Manly.

1

Picnic views!

11

Op zondagen dwaal ik rond in de stad. Onderweg tijdens de Cogee to Bondi coastwalk vind ik deze bijzondere steenformaties.

10

Bronte Beach.

14

Poseren op Bondi Beach.

13

Tot slot..zag ik de Australische Matt Corby ein-de-lijk live in Enmore Theatre. Ben jij al eens in Sydney geweest?

25 thoughts on “Australië // Dromen worden werkelijkheid in Sydney

 1. Hi Sandra,
  Hope you can save money to buy a campervan and explore Australia. But do farmwork for a second year visa???? I wish you the best, it’s not the most great work, but when you want to come your dream out, it can be the onley way.
  I wish you a great time in Sydney.

  1. Hi Jozephien,

   thanks for your kind words! The Australian Government has set the farmwork (for almost 90 days) as an obligation when you want to apply for a second year visa. It’s that, or finding a company that wants to secure your visa through a sponsorship. There are a lot of travelers who do the farmwork so it must be fun. You will probably read about it somewhere later this year 🙂 Have a nice monday!

 2. Helaas nog nooit in Australië geweest maar het staat zeker weten op mijn lijstje. Fijn dat je je droom kunt waarmaken! Geniet er lekker van!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *