Azië, De wereld

Singapore // Struinen door een futuristische wereld

Na Thailand was de volgende stop Singapore. Twee intense dagen bracht ik door in deze futuristische stadstaat en ik voelde me alsof ik in een geavanceerde samenleving terecht was gekomen, rechtstreeks uit een Aziatische cartoon. Het was zo anders dan de rest van Azië waarmee ik bekend was.

Marina Bay en de Botanic Gardens

Ik slenterde door de straten, kijkend naar alle wolkenkrabbers en architecturale genialiteit, at ijs in de tuin aan de baai, bracht ruim een halve door in en rond Marina Bay, wandelde door de bijzonder vormgegeven bloembollenvelden in de Botanic Gardens en dronk een cocktail van maar liefst 25 dollar in Clark Quey. De stad is ontzettend duur maar absoluut de moeite waard om aan je bucket list toe te voegen. Misschien zelfs langer als je het geld hebt, want er is veel te zien. En nog meer om te winkelen.

Singapore spant de kroon

Toen ik dacht dat ik alles had gezien in Kuala Lumpur waar een gigantische achtbaan in een winkelcentrum gebouwd was, deed Singapore daar nog een schepje bovenop en verbaasde me met aangelegde rivieren in winkelcentra. Hier huur je ‘gewoon’ een bootje terwijl je door het gebouw vaart en wat stops maakt bij interessante winkels om je portemonnee te legen. In Singapore kan het allemaal.

Regels, regels en nog eens regels…

Mijn dagen in Singapore bestonden veelal uit giechelende momenten en verbaasde gezichten. De hoeveelheid aan regels maakt de stad overzichtelijk. In plaats van me rebels te gaan gedragen, ging ik rustig in de stroom mee en kon ik genieten van de schone straten en het weinige zwerfafval. Het laatste wat ik wilde is de persoon zijn die zijn troep op straat achter zou laten. Sommige regels gaan uiteraard wel ver. Zo wordt er voor je bepaald waar je mag lopen, zitten, zoenen en waar je moet staan wanneer de metro stopt. Fascinerend!

De mensen zijn er ontzettend vriendelijk en na mijn miljoenen vragen over hoe ik van punt A naar punt B kon komen, gaven ze me nog steeds hun mooiste glimlach en verwelkomden ze me in hun geboortestad. Hier is Singapore in 15 foto’s. Genieten!

01

02

03

04

06

07

08

09

12

13

14

15

16

17

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *