De wereld, Europa

Oostenrijk // De drie beste zomeractiviteiten in Raurisertal

Onlangs mocht ik voor The Boho Guide afreizen naar het mooie Oostenrijk. Ik bracht een aantal dagen door in Raurisertal, een prachtig natuurgebied in Salzburgerland. Deze regio is de grootste gemeente van Salzburgerland en bestaat uit immense bergen, ijskoude meren en ligt op 90 kilometer afstand van de stad Salzburg. Raurisertal heeft 5 grote valleien, ieder met zijn eigen charme. Raurisertal staat bekend als de gouden vallei van de Alpen omdat de regio vroeger gevuld was met goud en vele goudzoekers. In deze blog mijn drie beste zomeractiviteiten in Raurisertal.

Rijden over de Grossglockner High Alpine Road

Roadtrip fanaten opgelet: ben je in het Raurisertal met je auto op pad, dan mag een ritje over de Grossglockner High Alpine Road zeker niet ontbreken. De weg loopt door groene Alpen landschappen, kleurrijke bloemenvelden, passeert scherpe rotsen, hoge bergen en eindigt aan de voet van een gletsjer. Onderweg bij het Edelweiss uitkijkpunt heb je een weergaloos uitzicht over de bergen en vanaf de start in Fusch tot aan het einde in Heiligenblut kruip je met de auto stukje bij beetje omhoog totdat je ineens op ruim 2300 meter hoogte in de kou staat te genieten van de omgeving. Dit laatste uitkijkpunt, de Franz-Jozef op 2369 meter hoogte, is er eentje waar je zeker minstens een half uur voor uit mag trekken. Langer zelfs, wanneer je tijd hebt. Zittend in het gras met op links de Grossglockner berg, in het midden een groots gletsjermeer en op rechts de gletsjer verveel je je geen seconde. Zorg er ook voor dat je onderweg een paar pauzes inlast om marmotten uit de grond te zien kruipen, adelaars door het bergdal te zien dwalen en de kans hebt om de frisse berglucht in te ademen. Deze alpenroute telt maar liefst 36 haarspeldbochten, is absoluut een pareltje in Salzburgerland en mag dan ook zeker niet ontbreken in het rijtje beste zomeractiviteiten in Raurisertal!

groosglockner high alpine road raurisertal

grossglockner high alpine road raurisertal grossglockner high alpine road raurisertal grossglockner high alpine road raurisertal grossglockner high alpine road raurisertal grossglockner high alpine road raurisertal grossglockner high alpine road raurisertal

Wandelen in Kolm Saigurn

Kolm Saigurn is een vallei in het Hohe Tauern National Park in Raurisertal waar ontelbaar veel adembenemende wandelingen te maken zijn.  Hier vind je ook de Waterfall Roundway: een twee uur durende wandeling die je langs vijf verpletterende watervallen leidt. Het is een redelijk gemakkelijke track en onderweg groet je paarden, geniet je van de groene alpenweiden en ruik je de heerlijke geuren van de kleurrijke bergbloemen. Elke wandeling hier is een ervaring op zich wanneer je houdt van spectaculaire uitzichten en besneeuwde bergtoppen.

Naast de Waterfall Way vind je er nog een aantal andere bijzondere wandelingen waarvan de Tauerngold Rundwanderweg er ook een is. Tijdens deze wandeling waan je je in de voetstappen van de vroegere goudzoekers in dit gebied en passeer je oude huisjes waar zij vroeger woonden. Wanneer je kiest om de Blumenwanderweg te lopen leer je veel over allerlei bloemen, planten en kruiden die langs deze weg te vinden zijn. Er is voor ieder wat wils.

In de zomer genieten wandelaars, bergbeklimmers en natuurliefhebbers van de kalmte en rust die dit gebied uitstraalt en ook ik voel me hier dan helemaal thuis.

pad kolm saigurn raurisertal bos kolm saigurn raurisertal waterval kolm saigurn raurisertal bos kolm saigurn raurisertal besneeuwde bergtoppen kolm saigurn raurisertal sandra lok waterval kolm saigurn raurisertal brug kolm saigurn raurisertal

boomtoppen kolm saigurn raurisertal

De frisse lucht inademen van het Virgin Forest

Bossen zijn een van mijn grote favorieten. Zo ademde ik de frisse lucht in van een Californian Redwood Forest en staarde ik naar immens hoge toppen. Rauris Virgin Forest is dan ook net een snoepwinkel voor me en het voelt alsof ik in een sprookje ben beland. Velden vol mos, wuivende toppen van sparren zo hoog je kunt kijken, de reflectie van je gezicht in de natuurlijk ontstane meertjes. Dit eeuwenoude bos is in de vallei van de Kolm Saigum te vinden. Het is een populaire plaats van bestemming in De Raurisertal omgeving.

Het bos kreeg zijn naam doordat zij al jaren zonder enige bemoeiens van de mensheid voortbestaat. Het bos is zoals zij wil zijn en mensenhanden hebben hier niets gesloopt, gekapt of aangelegd. Dit is een waar wonder voor de bossen in Europa en het voelt dan ook speciaal om hier rond te mogen dolen.

In het bos zijn meer dan 80 meertjes te vinden met reflecties zo helder als je spiegel thuis. Het bos is zo groen en weelderig met omgevallen bomen die weer een zijn met de aarde en een paradijs worden voor paddestoelen en andere kleine diertjes. Een wandeling door dit bos duurt ongeveer twee uur en kan zowel in de zomer als ook in de winter plaatsvinden. Wanneer je ook zult gaan: dit stukje van Europa’s natuurlijke erfgoed mag je niet overslaan wanneer je in Raurisertal bent!rauris virgin forest sandra lok rauris virgin forest rauris virgin forest rauris virgin forest omgevallen boom rauris virgin forest meer rauris virgin forest rauris virgin forest bomen

Dit waren mijn drie beste zomeractiviteiten in Raurisertal. Wat is jouw favoriete bestemming in Oostenrijk?

Zie hier ook mijn artikelen die ik over dit gebied schreef voor de Boho Guide.

27 thoughts on “Oostenrijk // De drie beste zomeractiviteiten in Raurisertal

  1. Wow ten eerste wat heb je super mooie foto’s gemaakt. Ziet er echt tof uit. Ik ben zelf nog nooit in Oostenrijk geweest, lijkt mij zeker leuk om er eens heen te gaan

  2. Wat een mooie kans om daar te gaan wandelen! Ziet er prachtig uit, fijn dat er nog stukjes ongerepte natuur bestaan. Ik ben nog nooit gaan wandelen in Oostenrijk, alleen al gaan citytrippen in Wenen en hoewel dit natuurlijk niet te vergelijken is, was dat ook fenomenaal! Echt een prachtige stad, onze mooiste citytrip ooit!

  3. Wat is het daar mooi! Je kan echt wel honderdduizend foto’s van die prachtige bergen en bossen maken. Ik heb al veel van de wereld gezien, maar dit soort prachtige natuur in Europa dus nog nooit. Heel stom eigenlijk! Hij gaat hoog op m’n bucketlist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *