Azië, De wereld

Thailand // Ervaar de jungle in Khao Sok National Park

Vol verwondering vond ik een stukje paradijs. Het vinden van een rustig, niet platgelopen stukje Thailand was nog niet zo eenvoudig. Khao Sok National Park was de meest rustige, groene en rustige plek die ik tegenkwam tijdens mijn reis hier. Eindelijk kreeg ik de kans om frisse lucht in te ademen en me onder te dompelen in dit prachtige stukje natuur.

Khao Sok National Park

Khao Sok is een groot nationaal park en een van moeder Aarde haar meesterwerken in het zuiden van Thailand. In dit park vind je een immens regenwoud en het meer van Chaew Larn. Met alle kleuren van de diverse flora biedt het ook een overvloed aan fauna: je kunt apen, vogels en vlinders zien die in elkaar gestrengeld zitten als een veld met bloemen, vleermuizen, slangen en zelfs olifanten wanneer je geluk hebt. Dit maakt van Khao Sok een levendige plek waar veel avontuur mogelijk is.

Er zijn zeven grote tracks in Khao Sok. Het verkennen van deze geweldige jungle vol verborgen juwelen is niet helemaal alleen mogelijk. Twee van de paden zijn vrij toegankelijk, maar voor overige paden ben je verplicht om met een gids te gaan. Ik besloot twee dagen te gaan wandelen onder leiding van een gids met een overnachting in een bungalow aan het meer.

Het echte jungle leven

Het was verbluffend. Eindelijk vond ik de rust terug die ik sinds mijn meditatie retraite in dit land al had gezocht. Ik liep door bossen van bamboebomen, mijn voeten soms worstelend met de uit de grond stekende wortels. Ik ging berg op en berg af, kreeg natte schoenen terwijl ik door rivieren stampte, slingerde in lianen en zwom door een pikzwarte, smalle grot met honderden vleermuizen. Wakker worden op de drijvende bungalow omringd door alleen maar water, met de bungalow die lichtjes op de subtiele golven van Khao Sok Lake deinde, was een ware ervaring. Tijdens een boottocht op het meer vlogen er tijdens de zonsondergang reusachtige toekans boven mijn hoofd. Het geruststellende geluid van hun vleugels die de lucht door midden sneed, overspoelde me met intens geluk.

Wanneer je meer natuur wilt zien dan alleen de eilanden dan is Khao Sok waarschijnlijk je beste keuze. Het is niet goedkoop, maar absoluut de moeite waard. Kijk je mee?

9

8

7

6

5

4

2

3

10

6 thoughts on “Thailand // Ervaar de jungle in Khao Sok National Park

  1. Pas nog geweest tweede keer dat ik het park bezocht. In 2015 enkele maanden eerder dan jij ook van het natuurschoon genoten.
    Het blijft een inspirerende plaats.

    Je beschrijft het goed het percies hetzelfde ervaren. Heerlijk geen tuktuk’s maar alleen vogels en oergeluiden om van te mogen genieten👌

    1. Ohhh, wat toevallig dat jij er ook net weer bent geweest! Jaaa, het is zo’n fijne plek. Geniet nog van je reis!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *