Azië, De wereld

Thailand – Het luie eilandleven

Afgelopen maand bracht ik door in Thailand. Om even volledig tot rust te komen mocht een trip naar een aantal Thaise eilanden niet ontbreken. In deze blog deel ik mijn ervaringen met de verschillende eilanden.

Koh Chang

Koh Chang is een van de grotere eiland van Thailand naast Phuket. Vanuit Bangkok is het zo een uur of 4 rijden om er te komen en het is een erg populaire bestemming voor mensen die onderweg zijn naar Cambodja. Op Koh Chang vind je veel restaurantjes, barretjes, supermarktjes en heerlijk streetfood. Terwijl de zon je luie lijf verwarmt bestel je zelfs je fijne cocktailtjes gewoon aan het strand. Op Koh Chang kunnen je het luieren heel goed afwisselen met een jungle trekking of het ontdekken van de onderwater wereld tijdens een snorkel of duik tripje. De meest populaire en drukke stranden als bijvoorbeeld het ironisch hetende Lonely Beach zijn ten zuid westen van het eiland te vinden.

Slapen aan het strand

Ik verbleef aan White Sand Beach welke meer noordelijk ligt. Ietsje prijziger dan Lonely Beach, maar waar je dan ook een stukje rust voor terug krijgt. Mijn accommodatie was een fijn houten huisje aan het strand. Elke morgen werd ik wakker met het geluid van de golven en elke nacht ging ik slapen nadat ik duizenden sterren telde. De mooiste herinneringen heb ik aan de zonsondergangen. Elke avond transformeerde de lucht van blue naar roze, oranje en rood tinten. En dat allemaal binnen een uur. Magisch. Ik zou Koh Chang zeker aanraden wanneer je weinig tijd hebt om eilandjes te hoppen maar toch een stukje eilandleven wilt ervaren.

IMG_3223_Fotor

IMG_3768_Fotor

_DSC8937_Fotor

Koh Lanta

Koh Lanta ligt aan de zuidwest kust van Thailand en is makkelijk te bereiken met een boot vanaf Krabi of Phuket. De atmosfeer hier is enorm relaxt en het is dan ook zeker een plek om goed tot rust te komen. Ik huurde een scootertje en dwaalde wat rond over het eiland, op zoek naar mooie natuurspots. Op het zuidelijke deel van van het eiland vind je een prachtig natuurgebied waar de apen koning zijn. Ze wachten bij je scooter en kijken je na. Ik vind het altijd moeilijk in te schatten of ze zich nu gewoon vermaken met het kijken of dat ze azen op je geliefde camera…In het natuurpark maakte ik een wandeling van een uur die uitkomt op een intiem en afgelegen strandje. Koh Lanta heeft de perfecte eilandvibes en het is dan ook niet moeilijk om hier een paar dagen of een week te verblijven. Vanuit Koh Lanta heb je de mogelijkheid om met een boot naar buureilandjes Koh Ngai en Koh Lipe over te steken.

_DSC9061_Fotor

_DSC9020_Fotor

_DSC9066_Fotor

Koh Phangan

Toch wel een van mijn favoriete eilanden tot nu toe is Koh Phangan. Ik wist van te voren niet goed wat te verwachten. Veel tegenstrijdige verhalen gaan er in het rond over dit eiland, tijd dus om het zelf te gaan ervaren. Ik ontdekte dat er twee grote culturen op het eiland zijn: het is het backpackers paradijs met de beruchte full moon feestjes maar er is ook een ontzettend grote spirituele community te vinden waardoor er vele yoga en meditatie retreats zijn.Deze combinatie van feestjes en het contact met jezelf en de natuur vind ik perfect. Ik danste, volgde yoga klasjes en bezocht talloze mooie stranden.

Natuur & perfecte strandjes

Koh Phangan bestaat voor meer dan 90% uit natuur. De palmbomen zijn overal en de zachte bries maakt de bladeren aan het dansen terwijl je net een nieuwe strandje ziet verschijnen na de heuvel. Het bergachtige, nog relatief onontdekte oosten van het eiland is heel rustig. Steile kliffen domineren de ruige kustlijn. De enige weg naar deze kant van het eiland bestaan uit een kapotte asfaltweg waarbij je het gevoel krijgt terug geworpen te zijn in een post-apocalyptische film waar de natuur terug heeft genomen wat de mensheid ooit heeft geclaimd. Uiteindelijk leidde het pad naar de meest idyllische plekjes.

En dan de ontelbare stranden die het eiland rijk is. Thong Nai Pan in het oosten en Malibu beach in het noorden zijn de stranden waar ik weggesleept moest worden omdat ik anders voor altijd zou blijven. Op Thong Nai Pan zag ik reusachtige golven. Al lachend sprong ik er tegen in maar al snel leerde ik mee te zwemmen. Een met het water, volop genietend van de omgeving. Koh Phangan zal je in alle opzichten verrassen, wat je er ook van verwacht.

IMG_3956_Fotor

_DSC9251_Fotor

_DSC9217_Fotor

Heb je de travelmovie van Thailand ook al gezien?

9 thoughts on “Thailand – Het luie eilandleven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *