Azië, De wereld

Maleisië // Thee drinken in de Cameron Highlands

De Cameron Highlands is een van de meest groene gebieden in Maleisië. Terugdenkend aan mijn verblijf hier kan ik nog steeds de geur van de frisse lucht en thee kruiden ruiken. Een fantastisch gebied om na alle drukte van Kuala Lumpur even helemaal tot rust te komen en een flinke dosis natuur binnen te krijgen.

Hoe is het gebied ontstaan?

De Highlands werden in 1885 op de kaart gezet door een Engelsman genaamd Cameron. Tijdens de kolonisatie kwamen de Britse burgers hier om af te koelen. Het gebied leende zich daar goed voor omdat het het hoogste gebied in Maleisië is en de temperatuur er nooit boven de 30 graden zal komen. Tegenwoordig is het een prettig alternatief na de beklemmende hitte en drukte van Kuala Lumpur.

Hoe kom je er?

Vanuit Kuala Lumpur kun je makkelijk de bus nemen vanaf het nieuwe BTS station. Binnen 4 uur word je omringd door bomen. Ook is er een trein station dichtbij de Highlands, genaamd Ipoh. Vanaf daar kun je een bus naar de theeplantages nemen.

Wat kun je er doen?

Om te zien hoe de thee gemaakt wordt en een goede uitkijk te hebben op de groene plantages is een bezoek aan de Boh Sungai Palas Tea Estate een must. Het is de grootste thee plantage in de Highlands en in het grote bezoekerscentrum zijn videos te zien over de geschiedenis van de plantage. Ook is er een self-guided wandeling door de fabriek waar je ziet hoe je kopje thee tot leven komt. Thee proeven doe je in het fijne café met fenomenaal uitzicht over de plantages. Ook hebben ze cake. Cheesecake. Vergeet nooit de cheesecake.

Mossy Forest is een magische plek waar laaghangende wolken het woud constant bedolven onder een laag mist. Deze omgeving maakt het perfect voor allerlei soorten mos en struikgewassen om tot bloei te komen. Ook zijn er vele bijzondere dieren te zien zoals slangen en kikkers. Loop rond in een sprookjesachtig bos en voel je als Alice in Wonderland!

In de Highlands heeft elke wandelroute zijn eigen nummer zodat je makkelijk een route kunt kiezen die je graag wilt doen. Veel van de tracks zijn onder begeleiding maar route 3,5 en 10 zijn perfect om alleen te doen. Ik liep route 10, een 2-uur durende wandeling met vele steile stukken. De route leidt je door het indrukwekkende bos naar de top van een berg waar je wederom een fantastisch uitzicht hebt over het landschap.

Waar kun je eten?

Als je net zo van Indiaas eten houdt als ik dan zit je goed in de Cameron Highlights. In het dorpje zit Kumar, een fijn restaurantje. De gastvrijheid van het personeel is hartverwarmend en het eten smaakt onwijs goed. Op een middag mocht ik mijn eigen naan brood klaar maken in de steenoven. Uiteraard liet ik mijn naan brood aanbranden, maar het was leuk om te mogen doen! Voor een fijne maaltijd of een snelle dosha onderweg: Kumar is de plek om te gaan!

Hieronder de foto’s van dit mooie gebied. Kijk je mee?

08

07

06

05

04

01

19 thoughts on “Maleisië // Thee drinken in de Cameron Highlands

  1. Leuk om te lezen zeg! Jaren en jaren geleden was ik hier en heb er van genoten! Natuurlijk op de foto in, naast en op die prachtige groene theegolven. Ja, zeeën van thee, dat zijn de Cameron Highlands. Leuk om zo even herinneringen op te halen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *