De wereld, Europa

Nederland // Fijn Amsterdam

Amsterdam. Ik weet het. Jij en ik zijn nog lang niet op elkaar uitgekeken. Ik verlaat je dan ook wel, maar ik kom terug. Nergens voelt het als een thuis, maar jij gaf me voor het eerst het gevoel dat ik een plek had gevonden dat mijn thuis zou kúnnen worden.

Pas acht maanden ken ik je. Elke dag leer ik je beter kennen en elke dag word ik iets verliefder op je.

Inmiddels navigeer ik door je heen op mijn gevoel in plaats van op een kaart. Ik ken plaatsen, plekken en krijg zicht op je agenda. Ik weet een beetje hoe je werkt, wanneer je op je mooist bent en waar je te druk bent.

Ik mocht werken in je mooie Tolhuistuin. Ik bezocht je musea, verdwaalde in je straatjes, danste op je leukste festivals, dronk theetjes in een aantal van je hipste tentjes. Je liet me prettig anoniem voelen terwijl ik tegelijkertijd het gevoel had dat je me zag. Ik leerde tientallen mooie en inspirerende mensen kennen. Allen even lief en bereid hun stad met me te delen.

Vanochtend dronk ik thee in de Balie. Ik las een boek. Ik fietste door het Vondelpark en bekeek hoe de bomen hun kleuren verruilden voor andere. Het park straalde. Ik ook.

Lief, mooi, prachtig en bruisend Amsterdam. Dank je wel dat je me onderdeel van je liet zijn. Ik voel elke dag je aanstekelijke energie en ik deel de mijne met jou.

Binnenkort ga ik.

Maar ik zie je.

Graag.

En terug.

15

13

10

9

12241046_1052110981501042_7246354847286212698_o (1)

7

 

5

 

2 thoughts on “Nederland // Fijn Amsterdam

  1. “…..een plek had gevonden dat mijn thuis zoú kunnen worden.” Maar het is bljkbaar nog niet echt je plek geworden.
    Hoop dat je ooit, over een jaar of over 10 jaar die plek wel gaat vinden.

    Een hele fjne reis, geniet, verbaas je en wees ook voorzichtig Sandra.

  2. Hoi Jozephien,

    dank je wel. Fijn dat je nog steeds meeleest!

    Ik denk dat Amsterdam wel die plek gaat zijn waar ik rust ga vinden. Als ik die al ga of wil vinden. Ooit. Eerst nog maar even de wereld over 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *